Τεχνητά Νύχια

Τα τεχνητά νύχια, χρησιμεύουν κυρίως για να επεκτείνουμε το φυσικό νύχι και να δώσουν ένα μόνιμο σχήμα και σχέδιο. Παλιά χρησίμευε και σαν «ενίσχυση φυσικού νυχιού», κάτι που έχει ξεπεραστεί με τα μόνιμα βερνίκια. Εάν δεν θέλετε να κάνετε προέκταση του φυσικού νυχιού, προτείνουμε το μόνιμο βερνίκι που έχει την ίδια διάρκεια.

Διαρκεί περίπου 20 μέρες ανάλογα με τη φυσική προέκταση του νυχιού. Σαν υλικό, διατηρείται αναλλοίωτο στο νύχι για πολύ περισσότερο από 20 μέρες. Όμως, επειδή το νύχι μεγαλώνει,  εμφανίζεται ένα κενό στο επάνω μέρος, που το καθιστά άχρηστο μετά από 15-25 μέρες ανάλογα τη ταχύτητα που μεγαλώνει το νύχι σε κάθε οργανισμό. Μετά από αυτό το διάστημα μπορείτε να κάνετε συντήρηση των τεχνητών για να κρατήσουν άλλο τόσο.

Με τα τεχνητά νύχια, μπορούμε να δώσουμε μέγεθος και σχήμα σχεδόν σε κάθε νύχι. Η προέκταση μπορεί να γίνει με tips ή φόρμα. Τα tips είναι πλαστικά νύχια που κολλάνε επάνω στο φυσικό νύχι και στη συνέχεια καλύπτονται από το υλικό του τεχνητού νυχιού. Η φόρμα αντικαθιστά τα tips, κάνοντας το υλικό να σταθεί σε σχήμα επάνω στο νύχι. Η καταλληλότητα κάθε προέκτασης, εξαρτάται από το μέγεθος του φυσικού νυχιού.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα τεχνητά νύχια είναι Gel ή Ακρυλικό. Το Gel, είναι ένα παχύρευστο υλικό σε μορφή τζελ, που πολυμερίζεται σε λάμπες UV για να σταθεροποιηθεί (συνήθως λένε ότι ψήνεται, αλλά είναι εντελώς λάθος). Πριν τον πολυμερισμό είναι αρκετά υγρό ώστε να τοποθετηθεί όπως επιθυμούμε, ενώ μετά είναι αρκετά σκληρό ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτο.

Το Ακρυλικό, είναι υλικό που τοποθετείται επάνω στο νύχι όπως ακριβώς κάνει ο γύψος σε ένα τοίχο. Είναι σκόνη ακρυλικού που με το κατάλληλο υγρό και την έκθεση στο περιβάλλον γίνεται συμπαγές, σταθεροποιείται και γίνεται σκληρό και σταθερό. Τοποθετείται επάνω στο νύχι και μέχρι να στεγνώσει είναι πολύ εύπλαστο και τοποθετείται όπως επιθυμούμε. Μετά γίνεται σκληρό και ανθεκτικό και παραμένει αναλλοίωτο.

Κάθε τεχνητό νύχι μπορεί να βαφτεί με μόνιμο βερνίκι, με χρωματιστό υλικό (πχ χρωματιστό ακρυλικό ή χρωματιστό τζέλ) ή με απλό βερνίκι. Τα τεχνητά είναι μέθοδος προέκτασης και ενίσχυσης νυχιού και όχι σχέδιο ή εμφάνιση.

Η αφαίρεση των τεχνητών γίνεται με εμποτισμό σε καθαρό ασετόν, ή ειδικό αφαιρετικό και αρκετό τρίψιμο με λίμα ή τροχό. Η αφαίρεση είναι χρονοβόρα διαδικασία και πρέπει να γίνεται από ειδικούς για να μην προκληθεί ζημιά στο νύχι.

Εάν θέλετε να διαβάσετε και άλλα για τα τεχνητά νύχια, δείτε το άρθρο στο Alex, Make Me Pretty για τους μύθους και τις αλήθειες στα τεχνητά νύχια [πατήστε εδώ].